Kraličák na krev

Závody na Kraličáku cinkly!

Již týden uběhl od třetího závodu české enduroserie, který se konal ve skiareálu Kraličák. Letos se zde jelo zároveň MČR v enduru v elitní kategorii a předem tak bylo jasné, že na závodě bude opravdu velká konkurence a spoustu závodníků.

Celý víkend odstartoval v pátek, kdy jsme zase naložili auta a vyrazili směr skiareál Kraličák. Někteří z nás už vyjeli ráno a chytli nám super flek pro naše stany a obytná auta, protože jsme se rozhodli strávit závody na divoko. Rychle jsme vybudovali zázemí celého Cyklokoloniál týmu a vyvěsili vlajku. Tím bylo jasné, že celé závody můžou začít. Během pátečního večera jsme mohli začít probírat strategii na závodní víkend. Je jasné, že bez pár piv a grilovaného masa se to neobešlo.

4_FullSizeRender

FullSizeRender

V sobotu ráno byl zahájen oficiální trénink na tratích. Nemilým zjištěním bylo, že se trénování protáhne na celý den díky opravdu velké účasti závodníků a dlouhým frontám na lanovku, a tak se opravdu stalo. Nikdo z nás netušil, že sobota za řídítky bude tak dlouhá. Skončili jsme kolem 17hod odpoledne a už zbývalo jen připravit kola. Po rychlém servisu biků jsme zase rožhavili naše grily a mohli začít rozebírat záludnosti všech tratí, které na nás při nedělních závodech čekaly. Celí unavení jsme vypili jen pár piv, něco malého zakousli a mohli jít spát, abychom byli maximálně připraveni na závodní den.

IMG_6532

V neděli se startovalo dle vyjetého pořadí z minulých závodů, proto někteří startovali již v 9:30 a jako poslední kolem oběda se na trať vydal ''mladý'' (Mára Vlach), kterým byl největším favoritem na přednííčky umístění. To jsme ovšem nevěděli, že bednu a dokonce první flek vybojuje Blanka v kategorii žen.

DSCF0842

Vše ale nešlo podle plánu, kdy se na konci třetí erzety Libas (Libor Vévoda) lehce rozvášnil a neukočíroval svůj bike. Z lesa se ozvala velká rána, kdy se mu vyzul plášť na předním kole a poroučel se k zemi. Sám si toho moc nepamatuje a probral se až v rukou záchranářů, kteří ho ošetřili a nakonec zjistili, že se jedná o pár naraženin, odřenin a vykloubený palec. Bohužel tohle zranění nedovolilo Liborovi pokračovat a závod tak vzdal.

9ec15f65-6b07-4da1-adb2-bd4c76cf68df

DSCF0263

7P4A1010

Po odjetí všech šesti závodních erzet jsme se všichni ostatní dostali do cíle bez dalších zranění a mohli jsme tak jen čekat na výsledky závodu, které dopadly na výbornou.

A jak to celé dopadlo?

Blanka Trefilová - 1. místo HŽ

Marek Vlach - 8. místo HM

Tomáš Ulbrich - 14. místo HM 40+

Jan Šubrt - 20. místo HM

Martin Rajnoha - 28. místo HM

Marek Flek - 41. místo HM

Dan Králík - 55. místo HJ

Tomáš Kolmačka - 76. místo HM

Libor Vévoda - DNF

 

JŠ.

 

Foto: Jára Sijka