Od 26.7. - 4.8. si Cyklokoloniál užívá dovolenou. Na prodejně nikoho nezastihnete. Vaše objednávky z E-SHOPU zpracujeme a odešleme v pondělí 5.8. Děkujeme ze pochopení

Kraličák na krev

Závody na Kraličáku cinkly!

Již týden uběhl od třetího závodu české enduroserie, který se konal ve skiareálu Kraličák. Letos se zde jelo zároveň MČR v enduru v elitní kategorii a předem tak bylo jasné, že na závodě bude opravdu velká konkurence a spoustu závodníků.

Celý víkend odstartoval v pátek, kdy jsme zase naložili auta a vyrazili směr skiareál Kraličák. Někteří z nás už vyjeli ráno a chytli nám super flek pro naše stany a obytná auta, protože jsme se rozhodli strávit závody na divoko. Rychle jsme vybudovali zázemí celého Cyklokoloniál týmu a vyvěsili vlajku. Tím bylo jasné, že celé závody můžou začít. Během pátečního večera jsme mohli začít probírat strategii na závodní víkend. Je jasné, že bez pár piv a grilovaného masa se to neobešlo.

4_FullSizeRender

FullSizeRender

V sobotu ráno byl zahájen oficiální trénink na tratích. Nemilým zjištěním bylo, že se trénování protáhne na celý den díky opravdu velké účasti závodníků a dlouhým frontám na lanovku, a tak se opravdu stalo. Nikdo z nás netušil, že sobota za řídítky bude tak dlouhá. Skončili jsme kolem 17hod odpoledne a už zbývalo jen připravit kola. Po rychlém servisu biků jsme zase rožhavili naše grily a mohli začít rozebírat záludnosti všech tratí, které na nás při nedělních závodech čekaly. Celí unavení jsme vypili jen pár piv, něco malého zakousli a mohli jít spát, abychom byli maximálně připraveni na závodní den.

IMG_6532

V neděli se startovalo dle vyjetého pořadí z minulých závodů, proto někteří startovali již v 9:30 a jako poslední kolem oběda se na trať vydal ''mladý'' (Mára Vlach), kterým byl největším favoritem na přednííčky umístění. To jsme ovšem nevěděli, že bednu a dokonce první flek vybojuje Blanka v kategorii žen.

DSCF0842

Vše ale nešlo podle plánu, kdy se na konci třetí erzety Libas (Libor Vévoda) lehce rozvášnil a neukočíroval svůj bike. Z lesa se ozvala velká rána, kdy se mu vyzul plášť na předním kole a poroučel se k zemi. Sám si toho moc nepamatuje a probral se až v rukou záchranářů, kteří ho ošetřili a nakonec zjistili, že se jedná o pár naraženin, odřenin a vykloubený palec. Bohužel tohle zranění nedovolilo Liborovi pokračovat a závod tak vzdal.

9ec15f65-6b07-4da1-adb2-bd4c76cf68df

DSCF0263

7P4A1010

Po odjetí všech šesti závodních erzet jsme se všichni ostatní dostali do cíle bez dalších zranění a mohli jsme tak jen čekat na výsledky závodu, které dopadly na výbornou.

A jak to celé dopadlo?

Blanka Trefilová - 1. místo HŽ

Marek Vlach - 8. místo HM

Tomáš Ulbrich - 14. místo HM 40+

Jan Šubrt - 20. místo HM

Martin Rajnoha - 28. místo HM

Marek Flek - 41. místo HM

Dan Králík - 55. místo HJ

Tomáš Kolmačka - 76. místo HM

Libor Vévoda - DNF

 

JŠ.

 

Foto: Jára Sijka