Vánoční vyjížďka opět v TOPU

Legendární

Již 7. ročníky …CykloKoloniál… vánoční vyjížďky je za námi! Když se s touto akci před sedmi roky začínalo nikdo by nevěřil, že se z toho stane takový trhák. Nadšení bikeři se sešli, aby zavzpomínali na závodní sezónu, vyměnili si svoje tekutý názory a hlavně aby si to užili! Každý kdo na vyjížďce byl a zažil, tak ví o čem mluvím.

DSC03320

Pojďme ale pěkně od začátku. Začalo to asi měsíc před konáním vyjížďky, kdy je potřeba vánoční traily oprášit, prohrábnout a dát zase do formy. Přece jen po letní sezóně nejsou vždy v top kondici. Zásahy "lesáků" (zelení mužíčci co rozbombardují půl lesa) byly letos opravdu velké, pár velkých popadaných stromů v trati + další peripetie, které se museli odstranit, tak aby oba dva vánoční traily byli zase v 100% stavu. Aby toho nebylo málo, tak se mi v hlavě zrodil nápad, že přece jen dva traily jsou málo a je potřeba nachystat ještě jeden zbrusu nový, který by celou super atmosféru vánoční vyjížďky měl jenom umocnit. A taky že jo! Spousta kladných ohlasů na nově nakopaný trail zahřeje u srdíčka každého trail buildera.

DSC03522

Po odjetí třech erzet a rychlém bufetu na hrázi rybníka v rerstauraci Hastrman následoval krátký přesun do místa konání a celého zázemí vánoční vyjížďky na Surfbar. Zde si všichni účastnící doplnili spálené kalorie a šlo se na TO.  V okolí byl připraven oblíbený SRANDA RACE, který byl okořeněn o pár technicky náročnýchu úseků. Každý rok se technika jezdců na vyjížďce zlepšuje a proto ani my jsme neváhali a celý SRANDA RACE okruh udělali zase o kus těžší. Po 14 odjetých rozjížďkách z nich vždy dva jezdci z rozjížďky postupovali jsme se pomalu dostali do finále, kde zůstali jen ti nejlepší jezdci.

DSC00513

DSC03602

Celé finále byl opravdový masakr. Pokud jste nespadli na zledovatělé trati, tak jste alespoň dostali do obličeje pořádnou sněhovou spršku od kamarádů a fanoušku. Prostě a zkrátka BOŽÍ atmosféra, kterou nejde popsat a kdo nezažil, tak může jen litovat.

DSC00585

Po odjetí finálových jízd už čekalo jen slavnostní vyhlášení, které bylo takovou malou třešničkou na dortu celé vyjížďky. Radost a chvála byla slyšet všude z úst jezdců! Ano a to je ten důvod proč tuto hezkou a tradiční vánoční vyjížďku posouvat dál. (Už teď mám v hlavě pár nápadu, jak zlepšit další 8. ročník).

Doufám, že si tuhle akci co nejdříve zopakujeme a sejdeme se na dalším ročníku zase v trošku větším počtu než letos.

Závěrem bych moc rád poděkoval všem organizátorům a partnerům bez kterých by to zkrátka nešlo ( Restaurace SURFBAR, Penzion u Hraběnky, Restaurace Hastrman, BREAKOUTSHREDWEARUWCL, CHIMPANZEE (ZOOKEE) - Jožin Toufar, FOTOGRAF - Filip Ježek). Velký díky taky všem klukům z teamu, kteří makali a dřeli a tratích. Přece jen odklízení sněhové nadílky dalo zabrat.

Návrh bez názvu (28)

 

 Kompletní galerii najdete ZDE

J.Š.