Frgály, slivovice a Valašské kopce

Podzimní Blinduro na Valašsku udělalo definitivní tečku za naší závodní sezónou. ANO, je to tak. Odzávoděno a jak jinak se rozloučit se závodním rokem než na podzimním Blinduru v Karolínce.

Začalo tak klasicky v pátek v podvečer, kdy jsem vyzvednul kluky, naložil je do auta a mohlo se vyrazit směr Beskydy. Cesta utíkala jak o život a kluci otvírali plechovky s pívem jak kdyby zítra nebylo dne. Samozřejmě jsme po cestě nemohli zapomenout doplnit zásoby a stihnout taky pořádnej párek z benzínky, na kterej jsme se těšili už od Vyškova. Po necelých dvou hodinkách jsme dorazili na místo, kde jsme se šli ihned přihlásit do závodu. Dostali jsme startovní číslo a nějaký ty serepatičky od sponzorů závodu. Tím, že jsme startovali až v sobotu kolem 10:00 ráno nebylo třeba jít brzo spát a tak jsme ještě využili místní hospůdku, kde jsme dali pořádnej beskydskej dlabanec.

IMG_7187

Sobotní ráno bylo TOP. Slunko svítilo od rána a člověk měl hned lepší den. Po rychlé snídaní (párek, hořčice a rohlík) jsme vyrazili na místo startu. V zázemí to tepalo už od rána a bylo na první pohled vidět, že všichni jezdci jsou nervózní jak prvňáček nastupující do první třídy. Využili jsme toho, že jsme mohli startovat jako jedna velká grupa a čekali už jen na startovní výstřel. Prásk! A už se frčelo na první erzetu. Transfer byl delší, ale o to víc jsme mohli vidět více z Valaška. Po cca 40 minutách jsme dorazili na start první erzety. Ta byla podobná jako minulý rok, jen daleko víc rychlejší a člověk to tam mohl pálit jak Šumachr v ef jedničce. Po odjetí jsme počkali na další členy teamu a s rohlíkem od ucha k uchu jsme hrnuli vstříc dalším erzetám. V sobotu si na nás organizátoři připravili super 4 měřený úseky.

Blinduro-23K_Kral_D2_7P4A4097

Bohužel já (Hóňa) jsem si trošku vybral smolíka a v poslední erzetě jsem trefil haluz, která mě utrhla hadici od zadní brzdy a musel jsem do cíle dojet jen na přední brzdě a co si budem... na té mokré trávě jen s jednou brzdou to nebyl žádnej med. Ostatní členové teamu vše zvládli bez větších technických problémů. Sobotní tratě byly jak jinak než super. Poté nezbývalo nic jiného, než počkat u píva na průběžné výsledky a trošku poklábosit. 

IMG_2819

Neděle už bohužel nebyla taková jak sobota! Ráno jsme se vzbudili, rozlepili oči a z okna jsme viděli hustý provazy vody. Jen v duchu jsem si řekl a SAKRA, no nic, co se dá dělat. Naštěstí náš start byl až v 11:00 hodin a předpověď slibovala, že od 11:00 hodin by už pršet nemělo. ANO bylo tomu opravdu tak. Dorazili jsem na start a nepršelo. JUPÍ. Radování nevydrželo dlouho. Hned při prvním přesunu na první erzetu bylo jasný, že nedělní závod bude stát opravdu za to.

Blinduro-23K_Kral_D1_7P4A2322

Blinduro-23K_Kral_D2_7P4A4100

Popsal bych to jako super bahenní lázně. Hnusný lepivý bláto bylo skoro všude. I takové závody můžou být. V lese to klouzalo jak na kluzišti. Obnažený kořeny byly oslizlý a člověk musel jet trošku na jistotu a zbytečně nechybovat. V průběhu závodu trať začala vysychat a my jsme tak v jednotlivých erzetách mohli začít zrychlovat. 

IMG_7196

No a je to! Odjeto. Celý team jsme se v pořádku dostali do cíle. Absolvovali jsme 4 nedělní blátivý erzety. Potom už nás čekalo jen umýt bajky, zabalit zablácený hadry, počkat na výsledky a zhodnotit celý závodní víkend. Jupí, frčíme domů.

Musím říct, že všichni se v tom marastu rvali jako lvi. Hlavně Blanka, která brala vynikající druhý místo. Gratulace všem. Teď si dáme všichni od kola trošku voraz a budeme čerpat sílu na další závodní rok.

 

Výsledky:

Blanka Trefilová: 2. místo (15-29)

Mára Vlach: 10. místo (30-39)

Kryštof Málek: 14. místo (21-29) 

Michal Pavlík: 16. místo (21-29)

Tomáš Ulbrich: 17. místo (40-49)

Dan Králík: 24. místo (15-20)

Jan Šubrt: 44. místo (30-39)

Libor Vévoda: 69. místo (30-39)

Radim Dvořák: 105. místo (30-39)

 

Bajku zdar!

 

J.Š.

 

foto: Kralique