Letní blinduro na BUKOVCE

Začalo to jako vždy, klasickým pátečním hektický odpolednem. Všechno nabalit, naložit a vyrazit na závod. Minulý víkend nebyl v ničem odlišný. Jelo se totiž na víkendové letní BLINDURO. Po příjezdu na ubytko už následovala klasická rutina, vše vybalit, naladit bajky na závody a navařit něco dobrýho do žaludku.

Tentokrát se toho chytnul (Marda) – Marek Flek, který celý víkend úřadoval v kuchyni. Luxusní česnečka a trhaný maso v tortile měla za následek to, že jsem zajeli o víkendu opravdu luxusní výsledky za který se nemusí nikdo stydět. Nejlrychlejším střelcem v teamu byl (Mladý) – Marek Vlach, který zajel TOP TEN v kategorii (30-39).

IMG_2071

No a jak to tak bývá, tak bez kvalitního pitiva (PÍVO) by nebyl žádný závod. Za pitný režim na celý víkend musím moc poděkovat Penzionu Hraběnka, který nám dělá perfektní servis a vždy připraví kvalitní nabídku.

V sobotu naše skupina začínala startem v 10:50. Následoval přesun na RZ1, kde jsme se mohli pustit rovnou z kopce dolů. Ihned po dojetí všech členů teamu nám bylo všem jasný, že tento závodní víkend nebude zadarmo. Teplo, prach a transfery na další erzety nám rychle vybíjeli naše baterky a po dojetí všech 4 sobotních erzet jsme byli rádi, že jeden závodní den už máme za sebou.

IMG_2067

Sobotní den byl už za námi a nám nezbývalo nic jiného, než se pomalu soustředit na neděli. To na nás čekaly další 4 měřené úseky. První nedělní erzta, byla zkrácená a jela se úplně stejně jak v sobotu. Každej by si řekl, že to bude výhodu, že už ví, co ho čeká ale opak byl pravdou. Přece jen, když se na jednom úseku projede přes 500 jezdců, trať pak vypadá úplně jinak. Potrhaný mlíko a všude vylezlý kořeny......no zkrátka člověk si místama připadal, že je na úplně jiné trati nebo že zabloudil. Po odjetí první resp. páté erzety všichni jezdci měli rohlík na tváři a libovali si jak je vše super.

To ovšem nesměl následovat neskutečně dlouhej transfér na erzetu č. 6. Přesun na erzetu byl opravdu výživnej, celej přejezd byl na slunci a pořád dokopce….... (to prostě nechceš). Když jsme konečně dojeli na start erzety č. 6, ihned nám bylo jasný, že to bude opravdu křest ohněm. Ihned od startu se snad jelo v kamenolomu nebo co...."HEH"... všude samej kámen nebo kořen. Jedna velká klouzačka. Volba ideální stopy byla skoro nemožná. Prakticky by se dalo říct, že kdo v erzetě nespadnul, jako by jí nejel. Na konci se tak jezdci mohli chlubit, kde kdo spadl, kde kdo udělal jakou chybu, kde kdo co zničil na kole…. Prostě a zkrátka VELKÝ PEKLO!

ad442b80-726a-49a5-b757-7879ed39b57aIMG_1898

 

Další měřený erzety byly už v cajku. Byly přesně takový, jaký má většina blinduristů (enduristů) ráda. Hrabanka, klopenky, dropíky atd. No prostě Top! Michal Prokop se Zdeňkem Pólem se opravdu vytáhli. Jejich závody mají šmrnc a jsou kvalitně připravený. Škoda jen, že to tak vždycky rychle uběhne.

 

IMG_1999

 

Co říct závěrem… jedno velký DÍKY VŠEM! Kluci makali na 100% a i když (Piky) - Tomáš Kolmačka startoval s nataženými vazy v rameni, tak závod nevzdal a odjel oba dva závodní dny.

 

Vlach Marek - 10. místo (HM 30-39)

Jan Šubrt - 17. místo (HM 30-39)

Marek Flek - 36. místo (HM 30-39)

Michal Pavlík - 16. místo (HM 20-29)

Libor Vévoda - 73. místo (HM 30-39)

Tomáš Kolmačka - 58. místo (HM 15-20) - zranění

 

JŠ.