Můj návrat za řídítka

 

První dva závody českého poháru jsem propásl, ale jsem zase zpět! Po 8 měsících jsem se konečně zase dostal na kolo a bez jakékoli přípravy jsem letošní sezónu odstartoval až na závodě v Rokytnici nad Jizerou. I když se trať vůbec nemění, i tak mi po tak dlouhé době dala zabrat… sobotní trénink neprobíhal podle představ.

IMG_9437

Za celý den jsem dal pouze 4 jízdy, téměř hodinová fronta na lanovku a k tomu pomalu 25 minutová jízda nahoru byla hodně otravná. I když bylo nádherné počasí a sucho, tak trať hodně klouzala a čtvrtá tréninková jízda se mi stala osudnou!

Nepohlídal jsem si ideální stopu na výjezdu ze zatáčky a následoval pád… Na edurovém kole jsem odepsal přehazovačku a byl jsem nucen ukončit trénink a jet domů..

Náhradní jsem bohužel neměl, a tak jsem na neděli do noci připravoval druhé kolo. V neděli ráno jsem trochu podcenil včasné vyjetí alespoň na jednu tréninkovou jízdu, kterou jsem bohužel kvůli úmorně pomalé lanovce ani nestihl. Takže kvalda byla zároveň i tréninková jízda před finálem, dopadla jak dopadla až někde okolo 30. místa.

Finále jsem chtěl zabrat a vylepšit výsledek alespoň do TOP 10, první půlka trati mi vyšla na jedničku, ale v druhé půlce bohužel přišel defekt zadního kola a tím jsem přišel o šanci na nějaké lepší umístění. Z mého pohledu tedy Rokytnice velké zklamání, ale snad se podaří vylepšit náladu na dalším závodě na Klínovci kde se uvidíme 8-9. července.

IMG_9436

P.W.