Závodní kolotoč se roztočil na Slapech

Pořádně jsme ještě nestihli vypotit všechna nabraná vánoční kila a už startujeme závodní sezónu „speciálem“ Blinduro Zima na Slapech.

Oprášili jsme bajky po zimním válení (dobře, to trošku kecám) a v sobotu ráno vyrazili na netradičně jednodenní závod. Zimní příprava si ale bohužel vybrala svoji daň. Mára a.k.a Mladý ještě doléčuje svůj kotník a je v přestrojení nahrazen Tomem Trefilem.
Návrh bez názvuPlni nadšení, že už je to zase tady, skáčeme po Dé jedničce ještě za šera, čeká nás totiž start hned v druhé ranní skupině. Čeká nás 5 měřených úseků na 25 kilometrech v krásné přírodě okolí přehrady Slapy.

Počasí vyšlo na jedničku a z názvu akce si toho naštěstí moc nedělalo. V kombinaci s noční přeháňkou vytvořilo ideální povrch pro nově nazuté gumy Continetály. Argotal na předním kole a Kryptotal na zadním kole měl dát max jistotu a grip na trati.

Lehce po desáté vyrážíme do první eRZety ještě zatuhlý, snad ani ne kilometr od startu. Brzo nám ale došlo, že to bez pořádné dupačky dneska nepůjde. Všichni v celku pokračujeme podél Slapů na dvojku a první výjezd. Ve stejném duchu se nesou i další úseky. Pořádné překvápko si na nás  DIRECTOR (MICHAL PROKOP) připravil na posledních dvou, kde to byla ta pravá zimní driftovačka v pořádném odklonu.

Do posledního jsme zdárně dorazili do cíle plni dojmů, nadšení ale i trošku zklamání, že zítra už závod nepokračuje. Zimní válení (většinou v bahně) se ale vyplatilo a podařilo se nám urvat perfektní umístění.  První flek bere Bláňa (Blanka Trefilová), která diktovala tempo celé ženské kategorii! 

Už teď vyhlížíme dubnový Trutnov, kde se sejdeme v ještě větším počtu.Návrh bez názvu (1)
Tomáš Kolmačka 16. místo (30-39)
Blanka Trefilová 1. místo (Ženy)
Dan Králík 17. místo (15-20)

Tomáš Trefil 6. místo (30-39)

 

T.K.