Od 26.7. - 4.8. si Cyklokoloniál užívá dovolenou. Na prodejně nikoho nezastihnete. Vaše objednávky z E-SHOPU zpracujeme a odešleme v pondělí 5.8. Děkujeme ze pochopení

Blinduro na Lipně

Začalo to jako vždy! Klasická páteční nestíhačka. Rychle ještě dodělat pár kol na dílně, předat zákazníkům, nachystat svoje kolo, nabalit krámy do auta a mohlo se frčet na Lipno! 

Už bylo předem jasný že to bude vydařenej závodní víkend s klukama. Aby taky né, jela nás opravdu velká tlupa. Bohužel jen někteří museli zůstat doma díky nemoci. Hold nemoc si nevybírá.

Jolča Voldánová ve zprávách hlásila, že má být na Lipně opravdu "good vetr tu dej" a my věděli že si tento víkend opravdu užijeme. A taky že jo! Už z minulýho ročníku si kluci pochvalovali tratě a krajinu. No a nekecali, byla to jedna velká pecka, Vše si sedlo jak prdel na hrnec. Super zázemí, nádherný tratě a hlavně skvělá závodní parta, která vždy udělá atmošku na kterou se nezapomíná.

Sobotní závodní den byl opravdu výjmečný. Naše skupina vyjížděla až po oběde, konkrétně v 13:20 a to i někteří si stihli dát po snídani ještě krátkýho šlofíčka v betli. Ostatní jen tak čučeli nebo ladili svoje kola na závod. START - slyšíme z reproduktorů organizátorů a my vyrážíme. Po krátkém transféru už jsme celí netrpěliví čekali na startu první erzety. Celá naše banda se shromáždila za sebe a v 30 ti vteřinových intervalech jsme startovali.

Návrh bez názvu (4)

Jednička byla slizká jak had, samej mokrej kořen nebo kámen prostě hnus! Celkem technicky náročná erzeta zanechala na našich dresech nějaké to bahno a hlínu (prostě kdo nepadá jezdí pod svoje možnosti). Bylo to dost vtipný, když každej po dojetí líčil svoje místo, kde mu to ujelo nebo kde se vymáchal v bahně. Postupně jsme na sebe počkali a vyrazili krátkým transferem a druhou erzetku. Po dvojce pak rychlá občerstvovačka a pak rychle na trojku a na čtverku .....no prostě klasika nic novýho a bylo odjeto!

Vlažným tempem jsme dojeli zpět do kempu Modřín, kde bylo zázemí závodu. V kanceláři závodu jsme načetli startovní čipy a už jsme se pomalu mohli přesunout na "zasloužené škopek" a u něj probrat celej závodní den. Padlo nějaký to pívo a my jsme se tak mohli pomalu vrátit na ubytko, kde jsme se dali do "pucu" a šli spát.

 

Neděle ráno už nebyla tak pohodová jako den před tím. Klasická hektika. Vykramařit se z ubytka, všecko naládovat do auta u toho se ještě rychle nasnídat a vyrazit pomalu zase do centra dění. Nedělní strat naší skupiny byl už v 10:30 a my věděli, že alespoň nedělní závodní den bude dost rychle odjetej a vrátíme se snad ještě v rozumným čase domů.

Komentátor už nás svolává ke startovní bráně, odpočítává a my vyrážíme do erzety číslo 5, 6, 7, 8. Na start pětky jsme se škrábali snad na ten nejvyšší kopec co Majk Prokop (organizátor) na Lipně našel. Místama jsem si připadal jak horolezec a ještě u toho jsem měl bajka pod pažou. Říkal jsem si, že pokud jdeme takovej kus nahoru, tak zase pojedeme pořáááádnej kus dolů . A taky, že to tak bylo, pátá erzeta byla opravdu výživná. Nechybělo vůbec nic. Kořeny, klády, kameny, kaluže. Proste vše co by na BLINDURU mělo být.

Po dojetí všech členů teamu do cíle erzety bylo jasný, že to dnes bude opravdu bolet. Zkrátka předešlý sobotní den nebyl zrovna procházka růžovým sadem. Postupně síly odcházeli a my se s dalším transférem posouvali na další měřené úseky - samozřejmě nemohla v půlce chybět občerstvovačka, kde někteří do sebe ládovali vynikající chleba se sádlem a solí.

Návrh bez názvu (5)

 

Celej hotovej jsem dorazil s ostatníma na poslední erzetu. Zde jsem si dal ještě s klukama pěstičku pro štěstí a už letěl zase měřeným úsekem dolů. No co si budem,,,, byl to spíš takovej NO CONTROL. Kolo spíš ovládalo mě. Naštěstí bez větších chyb jsem slítnul dolů a bylo to!

Hotovo, odzávoděno!

 Ted už nezbývalo nic jinýho, než počkat na ostatní kluky a vyrazit zase zpět do zázemí závodu, kde jsme odevzdali čip. Pak už jen v klídku u píva a jídla čekat na naše výsledky. 

 

 

Výsledky:

Trefilová: 6. místo (Ž 15-29)

Vlach: 10. místo (M 30-39)

Šubrt: 14. místo (M 30-39)

Trefil: 35. místo (M 30-39)

Ulbrich: 38. místo (M 40-49)

Kolmačka: 39. místo (M 30-39)

Králík: 46. místo (M 15-20)

Kaderka: 78. místo (M 30-39)

Zemánek: 138. místo (M 30-39)

Blatný: 144. místo (M 30-39) - velkej RESPEKT za výkon! (poprvé na závodech)

Dvořák: 148. místo (M 30-39)

 

Díky Vám, bez Vás by to nebylo ONO!

 

 

-JŠ-