Od 26.7. - 4.8. si Cyklokoloniál užívá dovolenou. Na prodejně nikoho nezastihnete. Vaše objednávky z E-SHOPU zpracujeme a odešleme v pondělí 5.8. Děkujeme ze pochopení

Otvírák sezóny na ENDURO Trutnov TRAILS

První závodní víkend roku 2024 je za náma… a že to bylo něco!

Startu závodní sezóny na Trutnov Trails je již minulostí a tady je pár postřehů, jak jsme celý víkend bojovali. Nikdo nečekal, že počasí bude takový jaký před pár dny bylo. Nahoru a dolů a nikdo nevěděl co nás vlastně čeká. Netrpělivě jsme sledovali webkamery a v místě závodu ještě před pár dny padal sníh(a KU...RVA) každýmu asi prolítlo hlavou. Co tam budu dělat, když na tratích bude ležet sníh?

No zkrátka a dobře nakonec počasí dostalo rozum a nabídlo nečekanej obrat. Celý závodní víkend nás provázelo super počásko a tak nemohlo dojít na výmluvy, že to někde na erzetách bylo mokrý nebo že to na kořenech klouže. 

Jako vždy jsme se sbalili už ve čtvrtek, abychom v pátek po práci mohli všichni vyrazit. Já (Hoňa) jsem klasicky nestíhal a vyjel pozdě, na místě jsem byl kolem 20hod. Ostatní z týmu dojeli na místo už od odpoledne a nachystali skvělý zázemí. Celej víkend jsme kempovali v autech na parkovišti, kde bylo zároveň zázemí závodu.

Klasickej předzávodní páteček vypadal obdobně jako vždy... náš vrchní šéfkuchař Tom uvařil epesní gulášek a jelikož měl Marda narozeniny, narazil se i malý soudek pííííva. Závodní náladu jsme si tedy stihli udělat 🙂 pokecali jsme a probrali vše důležité a kolem půlnoci jsme si řekli, že je na čase jít spát, v sobotu nás totiž čekala první série měřených erzet.IMG_20240428_133626_20

Ráno jsme se všichni probudili docela "fresh", dali snídani, kafíčko z moka konve a mohli vyrazit na trať.. První start jsme měli cca v 10hod. Čekali na nás čtyři erzety na OČI!


Všechno nám to pěkně hrálo do karet, žádný zdržovačky na transférech a my měli kolem půl druhé odjeto - paráááda! Mužem se jít nadlábnout a odpočívat. Mezitím jsme samozřejmě museli skočit do řeky neboli do víkendové provizorní sprchy (čti: první vteřiny jsme ledovou vodu z hluboká prodýchávali a během minuty byla hygiena hotová). A už HURÁ na smažák (prej polskej stejk nebo co říkala paní z obsluhy, když jsme si objednávali).

S borcama jsme probírali detaily erzet, jak jsme kdo projeli a kdo se potkal face to face s hlínou.. najednou se Piky (Tom Kolmačka) divá na průběžný výsledky z prvního dne závodu a nevěřil svým očím.. Hóňa (Honza Šubrt) ve výsledcích na první příčce a to jak v kategorii, tak absolutně. Trošku haluz nebo možná erupce na slunci. Slušnej start sezóny 🙂. Postupně naskakovaly další výsledky kluků a umístění všech bylo naprosto skvělý. Teď už každýmu z nás muselo kolovat v hlavě, jak ještě svůj výkon zlepšit při dalším závodním dni.

Sobotní odpoledne určitě nebylo PÁRTY HARD, všichni jsme byli unavení, nijak jsme to s pííívem a večírkem nepřeháněli. Kolem deváté večír jsme všichni zalehli do svých kemprů a ubytek, někteří to stihli i dříve....IMG_20240428_133507_6

 

No asi se ptáte jak dopadla neděle?

No bylo to napínavý do poslední chvíle, všichni kluci z teamu zalítli naprosto brutální výsledky. Pár drobných chybiček se každýmu na erzetách povedlo udělat ale na první závody sezóny pořádnej klobouk dolů!

IMG_20240428_133701_34

 

Šubrt - 5. místo (HM)

Trefil - 7. místo (HM - elektro)

Ulbrich - 10. místo (H master)

Vlach - 12. místo (HM)

Kaderka - 18. místo (H master)

Kolmačka - 22. místo (HM)

Vinklář - 26. místo (HM)

Kralík - 34. místo (JUN)

Rajnoha - 30. místo (ELITE)

Flek - 42. místo (HM)

Vévoda - 88. místo (HM)

 


Začátek sezóny to byl slušnej!

Díky moc všem a my už vyhlížíme následující víkend na Lipně, kde se celej Cyklokolonial ENDURO team zúčastní jarního Blindura! 😎

 

-JŠ-

 

Foto: Jirka Kafíčko Smejkal, Tomáš Trefil